شاید برای شما هم سوال باشد که پلاتر چیست و چگونه کار میکند ما در این مقاله از وبسایت تک اچپی قصد داریم تا شما عزیزان را بیشتر با لوازم اداری مخصوصا پلاتر آشنا کنیم.
**همراه ما باشید**
ابتدا باید به شما عرض کنیم که پلاتر دستگاهی است بسیار بزرگتر از پرینتر که برای مصارفی مانند دفاتر فنی ، نقشه کشی در ابعاد بزرگ ، چاپ بنر ، چاپ تابلو ها و در کل عکس هایی بزرگ که نمیتوان با پرینترهای خانگی آنها را چاپ کرد. در واقع پلاتر نوعی چاپگر بزرگ است برای چاپ در ابعاد بالا.
از این رو متناسب با کار شما میتوان تشخیص داد که پلاتر برای شما مفید است یا پرینتر.
البته نمیتوان گفت که پلاتر بهتر است یا پرینتر در هر مکانی میتوان از هردوی این چاپگرها به نحو احسن استفاده کرد
اجزای داخلی پلاتر چیست
پلاتر ها هم مانند دیگر لوازم اداری از بخشهایی متنوع تشکیل شدهاند که در اینجا برای شما عزیزان آن را شرح میدهیم
- هد پلاتر
- لور پلاتر
- کلید برد پلاتر
- انواع برد پلاتر
- نوار انکودر پلاتر
- ریل طولی پلاتر
- ریل عرضی پلاتر
- تسمه کریج پلاتر
- کارتریج و چیپ پلاتر
- جوهر مخصوص پلاتر
- کابل تریلینگ پلاتر
- انواع سنسور پلاتر
- بخش تغذیه انرژی ( برق)
- موتور هدایت کننده هد پلاتر و …
و خیلی اجزای دیگر که بعدها در مقالاتی متفاوت در مجله خبری تک اچپی برای شما عزیزان حتما فراهم میشود تا بیشتر با پلاترها آشنا شوید و به راحتی و با دانش کلی متناسب با کار خود انتخابی درست داشته باشید.
انواع پلاترها و تکنولوژی چاپ و موارد مصرف
پلاتر ها هم مانند پرینترها به چند دسته تقسیم میشوند که ما در این جا برای شما عزیزان به صورت کامل شرح میدهیم.
- پلاترهای برشی
- پلاترهای عریض
- پلاترهای کم عرض
- پلاترهای الکترواستاتیک
پلاترهای برشی از تیغههایی مخصوص برای برش انواع کاغذها ، برچسب ها و … استفاده میکند و از این پلاترها برای برش انواع کتاب جلد کتاب دفترچه های جذاب و غیره استفاده میشود و شما به راحتی و با دادن فرمان از طریق سیسم کامپیوتری خود به دستگاه دیگر نیازی ندارید که منتظر خطا باشید چون این دستگاه بسیار دقیق و منظم عمل میکند
پلاترهای عریض معمولا برای چاپ های دفاتر فنی یا چاپ بنر مورد استفاده بوده و همانطور که از اسمش پیداست برای چاپهایی با عرض بالا مورد مصرف قرار میگیرد.
پلاترهای کم عرض بیشتر برای دفاتر مهندسی و چاپ نقشههای استفاده میشود که نمیتوان از پرینترها آنها را چاپ کرد همانطور که میدانید پلاترهای کم عرض قیمتی نسبتا پایین تری از پلاترهای عرض بالا دارند البته که میتوان از هردونوع پلاتر ها برای چاپ استفاده کرد باز بسته به نوع چاپ مد نظر شما ، شما آخرین تصمیم را میگیرید ما فقط اطلاع رسانی میکنیم تا بتوانید خریدی با اطلاع از قبل داشته باشید.
پلاترهای الکتراستاتیک هم از فرایند انتقال تونر خشک بهره میبرند ،پلاترهای الکترواستاتیک دقیقا مانند دستگاههای کپی عمل کرده و سرعتی نسبتا بیشتر از پلاترهای معرفی شده دارد
کیفیت در پلاترهای الکترواستاتیک نسبت به مابقی پلاترها کمی ضعیف تر است و مزایایی به مراتب بهتر و معایبی نیز دارند که ما در مقالاتی جدا از مجله تک اچپی به آن میپردازیم و در اینجا فقط به معرفی پلاترها هستیم
انواع رنگ در پلاترها
پلاتر ها به دلیل وسعت کاری که از آنها بر میآیند به مراتب نسبت به پرینترها تونالیته رنگی وسیع تری دارند که میتوان اینگونه گفت توانایی تولید تا 24.000 رنگ را دارند
شاید در اینجا شما کمی اشتباه کنید که 24.000 رنگ از کجا بیاورید در جواب به این سوال به شما عزیزان میگوییم که شما قرار نیست که رنگی از خودتان آورده و درون مخزن پلاترها بریزید
پرینتر های لیزری از چهار رنگ اصلی تشکیل شدهاند ، پرینترهای جوهر افشان از چهار تا شش رنگ تشکیل شده اند و پلاتر ها تا دوازده رنگ هم ساپورت میکنند و همین تعداد رنگ بالاست که 24.000 رنگ به شما تحویل میدهند
البته همه پلاترها از دوازده رنگ تشکیل نشده اند در بعضی 6 در بعضی 10 و 12 رنگ تشکیل شده اند که بوسیله کارتریج و یا مخزن قابل شارژ تکمیل میشوند.
ما حتما برای شما عزیزان مقالاتی متنوع در این باره فراهم میکنیم پس همراه ما باشید.
انواع رنگ پلاتر چیست
در قسمتی از متن بالا گفتیم که بعضی از پلاتر ها تا تعداد 12 رنگ را ساپورت میکنند در اینجا به شما میگوییم که 12 رنگ پلاتر چیست.
- آبی (cyan)
- زرد (yellow)
- قرمز (Magenta)
- مشکی (black)
- نارنجی (orange)
- سبز (green)
- آبی کمرنگ (light cyan)
- قرمز کم رنگ (light magenta)
- مشکی مات (matt black)
- مشکی عکس (photo black)
- مشکی کمرنگ (light black)
- مشکی بسیار کمرنگ (light light black)
این است دوازده رنگ پلاترهای جوهر افشان البته همانطور که در بالا به عرض رساندیم هستند پلاتر هایی با تعداد رنگ کمتر.
تفاوت های پرینتر و پلاتر چیست
- پرینتر ها به کمک کارتریج اطلاعات را روی کاغذ چاپ میکنند اما در پلاتر ها این کار توسط قلم انجام میشود .
- پرینتر ها نهایتا میتوانند اطلاعات را روی صفحات با اندازه A3 چاپ کنند اما در در پلاتر تصاویر تبلیغات و بنر های مختلف {تصاویر 24 اینچ به بالا} را چاپ کرد.
- سایز پرینتر از سایز پلاتر بسیار کوچک تر است که در نهایت فضای کمری را اشغال میکند .
- اغلب پرینتر ها دارای یک سینی ورودی هستند اما در پلاتر ها میتوان همزمان دو رول را داخل دستگاه گذاشت .
- پلاتر از پرینتر گرانتر است .
- وزن پلاتر از پرینتر بیشتر است .
- سرعت پرینتر از پلاتر بسیار بیشتر است .
- پلاتر از هارد پشتیبانی میکند و حتی قابلیت افزایش رم و ارتقا دارد ولی پرینتر این قابلیت را ندارد .
نتیجه گیری تک اچپی
ما در این مقاله از وبسایت تک اچپی به شما عزیزان توضیح دادیم که
- پلاتر چیست
- اجزای پلاتر ها
- انواع تکنولوژی پلاترها
- تفاوت پلاتر و پرینتر چیست
- انواع رنگ در پلاتر ها
و بعد از خواندن این مقاله شما دیگر میتوانید با خیال راحت برای خود تصمیم بگیرید که کدام پلاتر برای شما مناسب است ، اصلا پلاتر برای شما مفید است یا پرینتر و با خیال آسوده خرید خود را انجام دهید.
البته تمامی حرف به این مقاله نمیرسد و شما برای آشنایی هرچه بیشتر با ملزومات اداری اعم از دیتا سنتر ، لبتاب و کیس ، پرینترها ، پلاترها و مواد مصرفی باید دائم در حال مطالعه باشید و پیشنهاد ما به شما برای تقویت و شناخت محصولات اداری این است که مجله خبری تک اچ پی را از دست ندهید.
ما در فروشگاه اینترنتی تک اچ پی با بیش از دو دهه فعالیت در عرصه خرید و فروش ، واردات ، تعمیرات و گارانتی لوازم اچپی از شما عزیزان دعوت میکنیم تا از فروشگاه ما دیدن کنید و از خریدی امن و رضایت بخش لذت ببرید.
امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
همواره ما در کنار شما عزیزان هستیم تا تکمیل فرایند خرید اینترنتی از وبسایت بزرگ تک اچپی.